US DE COOKIES

Utilitzem cookies necessaries de sistema pel correcte funcionament de la web i cookies opcionals de Google Analytics per obtenir estadístiques de visita (sense obtenir dades personales). + Info
Acceptar cookies

Com preparar una bona mona de xocolata amb els ingredients de B-Grup?

25 de març de 2020
Fer comanda online

Estem treballant per la teva comoditat.

Si ets particular o empresa no lligada al sector de la hosteleria, properament podràs accedir al web de B-Grup per fer les teves comandes les 24h del dia 365 dies a l'any mitjançant el catàleg online.

T'avisem quan estigui disponible aquest servei?

Deixa'ns les dades de contacte per convidar-te a accedir pròximament.

De conformitat amb la llei de protecció de dades, la informació que ens facilitis serà utilitzada per contactar amb tu en referència, únicament, a les activitats que BGrup realitza i com a resposta a les teves consultes puntuals.
Arriba Setmana Santa, i amb ella, les delicioses i populars mones de Pasqua que adoren tots els nens, amb el tradicional ou “de xocolata”, els pollets, les plomes i tota classe d'adorns i ninots.

Receptari de B-Grup: la tradició de la mona de Pasqua per Setmana Santa?

La Semana Santa és una tradició cristiana que consisteix en què els padrins han de regalar als seus fillols un d'aquests pastissos, durant la celebració del Diumenge Sant. Forma part del folklore popular, que tots els membres d'una mateixa família, es reuneixin al voltant de taula durant el Dilluns Sant per gaudir de la xocolata, element principal de la mona de Pasqua, i d'aquests meravellosos pastissos plens de fantasia. 

Receta mona de pascua chocolate monas de pascua BGRUP

Com els seus distribuïdors d'alimentació de confiança, ens agradaria posar tot el nostre catàleg de xocolata a la seva disposició. Volem compartir amb vostè la recepta d'aquest fantàstic pastís de Setmana Santa, amb la que podrà preparar una mona... Per llepar-se'n els dits!

Coneix l'origen de la mona de Pasqua?

Sap que el seu nom prové de munna o mouna? Aquest és un terme àrab que significa << provisió de la boca>>, regal que els musulmans feien als seus senyors antigament. Amb el pas dels segles, es va anar instaurant en les celebracions de Setmana Santa per tota Europa, fins  adquirir la popularitat que posseeix avui en dia arreu del món. 

Als seus inicis, era elaborada de forma senzilla amb farina, ou, sucre i sal. La mona tradicional manté els ous cuits, i en alguns llocs solen anar pintats de colors. Amb el pas del temps, el pastís ha anat evolucionant i se l'hi ha anat incorporat cobertures de xocolata, rovell d'ou cremat o mantega, entre altres gustos. El farcit també és d'allò més variat.

La guarnició  amb els petits pollets grocs no pot fallar! A més, el pastís va acompanyat de figuretes de xocolata impresionants, toppings, ametlles al voltant, altres fruits secs, diferents decoracions... Cada una d'elles, més espectacular! 

Receta mona de pascua chocolate huevos y pollito de pascua BGRUP

La recepta de la mona de Pasqua que li proposem des de B-Grup 

Receta mona de pascua chocolate huevo de pascua en mesa de madera BGRUP

Ingredients necessaris per preparar el pa de pessic 

Ingredients de cobertura i farcit de la mona de Pasqua 

Ingredients de decoració de la mona de Pasqua 

Preparació i elaboració de la recepta 

Passos per a preparar el pa de passic de la mona

1. Desfaci la mantega i comenci a escalfar el forn a 160°. Ha de tenir a mà 2 bols, per preparar dos elaboracions diferents.

2. En el primer bol afegeixi el rovell d'ou líquid, el sucre morè i la mantega. Acte seguit, posi els 100g de farina de postres i un grapat d'ametlles picades. Barregi-ho tot fins que els ingredients s'hagin integrat.

3. En el següent bol, munti les clares d'ou líquides a punt de neu, fent moviments circulars. A continuació, pot afegir el llevat Royal i 65g de farina de postres. Quan hagi de comprar farina, miri que sigui de postres, així no l'haurà de tamisar. El següent pas és abocar el contingut del primer vol al segon a poc a poc, perquè s'integri tot perfectament, sense deixar de remoure de forma suau.   

4. Finalment, aboqui la preparació en un motlle i fornegi el pa de pessic durant 20' a 160°, amb calor per dalt i per baix. Com pot saber si està cuinat? Faci la prova de l'escuradents! I per manipular-lo deixi'l refredar.

La cobertura i el farcit de la mona

1. Escalfi la beguda d'arròs en una olla a foc lent. Després, afegeixi 30g de sucre morè i cacau en pols. Remogui fins que s'hagi integrat. Pensi que a B-Grup podrà trobar xocolata a l'engròs, per a professionals de les postres!

2. Una vegada freda la preparació, farceixi el pa de pessic amb una màniga pastissera i guardi una mica de per a la cobertura. Mantingui el pastís a la nevera durant unes hores.

Com decorar la seva mona?

Ha arribat l'hora de ser creatius. Una proposta interessant és la d'afegir color amb les boletes de xocolata de colors Smarties Mini Mixt- in Topping Nestle. Per finalitzar amb l'elaboració, posi plomes, pollets i tota classe d'ornaments que consideri apropiat. Pensi que mai sobren!

Com ha pogut comprovar, des de B-Grup podem oferir-li tots els ingredients necessaris per aquesta recepta tradicional. Comencem amb la seva comanda?