US DE COOKIES

Utilitzem cookies necessaries de sistema pel correcte funcionament de la web i cookies opcionals de Google Analytics per obtenir estadístiques de visita (sense obtenir dades personales). + Info
Acceptar cookies

Begudes alcohòliques per a restaurants: el secret de servir un bon mojito

22 de juliol de 2020
Fer comanda online

Estem treballant per la teva comoditat.

Si ets particular o empresa no lligada al sector de la hosteleria, properament podràs accedir al web de B-Grup per fer les teves comandes les 24h del dia 365 dies a l'any mitjançant el catàleg online.

T'avisem quan estigui disponible aquest servei?

Deixa'ns les dades de contacte per convidar-te a accedir pròximament.

De conformitat amb la llei de protecció de dades, la informació que ens facilitis serà utilitzada per contactar amb tu en referència, únicament, a les activitats que BGrup realitza i com a resposta a les teves consultes puntuals.
En aquest post compartirem amb els nostres clients la història i la recepta d'un dels còctels més consumits a tot el món, el mojito cubà

A B-Grup trobarà tot el necessari per a millorar la seva carta de begudes alcohòliques i còctels

En aquest post compartirem amb els nostres clients la història i la recepta d'un dels còctels més consumits a tot el món, el mojito cubà. Del qual existeixen diferents versions i, la veritat, és que es pot preparar amb gairebé qualsevol fruita, perquè el que li dóna gust i fama és la seva base de menta, llima i sucre. Però… Quina és la recepta original d'aquesta beguda tan popular?

Mojito bebidas alcohólicas para restaurantes BGrup

El Mojito cubà és un còctel clàssic i senzill de preparar, pensat per a refrescar la gola els dies més calorosos. Originalment s'elaborava a base d'àcid i fins i tot tenia un punt amarg. En canvi, “l'adaptació” mediterrània que s'ha fet, l'ha convertit en un còctel dolç i fàcil de beure.

Begudes alcohòliques per restaurants: recepta original del mojito cubà

L'origen d'aquest còctel tan popular és incert. Diu la llegenda que el corsari Francis Drake, conegut i odiat pels espanyols de les Índies Orientals pels seus assalts i atacs, va arribar a la ciutat de l'Havana al 1586, a la recerca dels tresors maies que s'hi amagaven. Molts creuen que va ser aquest pirata i la seva tripulació els que van introduir el mojito a l'illa, ja que prenien una beguda feta d'aiguardent, menta, llima i sucre com a medicina.

chica en Cuba bebidas alcohólicas para restaurantes BGrup

Va ser al voltant de 1800 quan Don Facundo Bacardi, en fundar la companyia de rom Bacardi, va substituir l'aiguardent pel rom i va batejar la beguda amb el nom de Mojito, donant lloc al còctel que coneixem i bevem avui dia.

Begudes de B-Grup

Ingredients de la recepta original del mojito cubà

Per a l'elaboració d'aquest còctel, segons la recepta original, es necessiten els següents ingredients:

  1. 12 fulles de menta
  2. Una onza de rom blanc
  3. Mitja onza de suc de llima
  4. 1 cl de xarop de sucre de canya
  5. Soda 

 

¿Com preparar un mojito autèntic i original de forma ràpida i senzilla?

En primer lloc, el pas més important és el d'“espavilar” la menta. És a dir, s'ha de col·locar la menta al palmell de la mà, i amb l'altra mà s'ha de colpejar, perquè deixi anar totes les aromes i tota la seva intensitat.

Tot seguit, cal afegir la llima, el sucre i les fulles de menta en un got mitjà o una copa.

Després s'afegeix una base de rom, gel picat fins a cobrir el got i acabem omplint el got amb soda. 

Per a servir el còctel afegim per sobre del gel, un polsim de sucre i una rodanxa de llima a la vora del got. És important disposar de canyetes per a beure-ho!

Això és tot!